SAKOKAIVOT, MIHIN SAKOKAIVO VOIDAAN ASENTAA?

Sakokaivoja erilaisilla imeytys- ja suodatusjärjestelmillä voidaan käyttää alueilla, joissa pohjavettä on suojattava ja pohjaveden taso ei nouse kriittisen lähelle imeytys- tai suodatusjärjestelmää.

Mihin sakokaivoa ei saa asentaa?

Sakokaivoa ei saa asentaa heikosti suojatun pohjaveden alueille eikä tiheästi asutulle alueelle.

Mitä on sakokaivon asennuksessa huomioitava?

Sakokaivon imeytyskentän rakentamisessa on huomioitava etäisyydet oman ja naapurin kiinteistön porakaivoihin ja rengaskaivoihin.

SAKOKAIVOn aiheuttamat kustannukset ja huolto

Sakokaivo on edullinen ratkaisu sekä hankinta- että huoltokustannusten osalta. Sakokaivo ei tarvitse toimiakseen sähköliitäntää.

Sakokaivot on tyhjennettävä säiliöautolla keskimäärin kerran vuodessa. Sitä on parasta tehdä kesäisin, jolloin maaperä ei ole ylimääräisen kosteuden johdosta liian raskasta.

KUIDAS SAKOKAIVOND TÖÖTAVAD?

Sakokaivon toimintaperiaate on yksinkertainen… pohjaan kerääntyy jäteveden sisältämä kiinteä aines ja siihen kerrokseen sisältyvä orgaaninen aines pilkotaan anaerobisten bakteereiden toiminnan seurauksena.

Sakokaivon on oltava vesitiivis ja tuuletettava. Näiden vaatimusten mukaisia ovat muovista tai lasikuitumuovista valmistetut valmiit sakokaivot, joita on helppo kuljettaa ja asentaa ja joiden ilmanvaihtoputken on ulotuttava joka maapinnan tason yläpuolelle tai oltava kytkettynä rakennuksen viemäriputkiston ilmanvaihtohormiin.

Mikä vaikuttaa SAKOKAIVON tilavuuteen?

Sakokaivon tilavuus riippuu jäteveden määrästä ja siitä, onko rakennuksessa vesivessa tai kuivakäymälä.

Sakokaivo jakautuu kahteen tai kolmeen kammioon, kesämökkikäytössä voi kyseeseen tulla myös yhden kammion sakokaivo. Jos kotitaloudessa on 1-3 asukasta, on riittävä 2m3 sakokaivo ja jos asukkaita on 3-5, on sakokaivon sopiva tilavuus 3m3. Jäteveden suositeltava sakokaivossa viipymisen aika on 2-3 päivää, mutta ei alle vuorokauden. Mitä enemmän sakokaivoon kiinteää ainesta kerääntyy, sitä lyhyempää siinä viipymisen aika on.

Sakokaivon ja imeytyskentän asentamiseen edellytetään kunnan hyväksyntää.

Sakokaivolta vaaditaan CE-merkintä.

Millaisia SAKOKAIVOJA tarjoamme?

Biosuodattimella varustettu sakokaivo GRAF
Sakokaivo Carat S
Lasikuidusta valmistettu sakokaivo PLASTEKOR